Branković: Vitez zaslužuje igrati Premijer ligu

Lijevi bek Vitežana

Branković: Vitez zaslužuje igrati Premijer ligu

Nogometaši Viteza su okviru 27. kola BH Telecom Premijer lige BiH zabilježili važnu pobjedu nakon što su na svom stadionu s 3:1 savladali ekipu Veleža i tako došli u nešto povoljniju situaciju u borbi za opstanak. 

Nakon dvije sedmice van terena od prve minute u domaćina je igrao i Vladimir Branković. 

"Zasluženo smo pobijedili ekipu Veleža. Borili smo se i sigurno da smo u povoljnijoj situaciji nakon ova tri boda. Ovaj klub, uprava, grad ali  i navijači su sigurno zaslužili opstanak, a Vitez da i sljedeće sezone igra Premijer ligu. Želio bi pohvaliti i svoje saigrače koji su odigrali svih 90 minuta na visokom nivou”, izjavio je Branković.

Vitez već u subotu gostuje ekipi Mladosti, te dva kola prije kraja može i teoretski osigurati opstanak u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.