Brat Abdelhaka Nourija donosi pozitivne vijesti: "Gledamo zajedno utakmice"

Najzad dobre vijesti

Brat Abdelhaka Nourija donosi pozitivne vijesti: "Gledamo zajedno utakmice"

Edmir Škorić

Nakon dvije godine i devet mjeseci bivši igrač Ajaxa Abdelhak 'Appie' Nouri probudio se iz kome.

Nizozemac je pretrpio napad srčane aritmije tokom prijateljskog meča Ajaxa s Werderom Bremenom 2017. godine, zadobivši tada teška i trajna oštećenja mozga.

Nourijeva porodica zatražila je privatnost danima i sedmicama nakon incidenta, a talentovanom veznjaku podrška je stizala iz svih dijelova svijeta.

22-godišnjak je bio u komi, ali sada se oporavlja u kući koja je sagrađena jedinstveno za njegove potrebe. Nije najbolje, ali buđenje iz kome svakako je vijest koju su svi željeli da čuju.

Nourijev brat Abderrahim potvrdio je istu u nizozemskoj TV emisiji De Wereld Draait Door:

"On nije dugo bio kod kuće, ali o njemu se mi sada brinemo. Moram reći da mu, pošto je kod kuće, ide mnogo bolje nego prije u bolnici. Svjestan je gdje se nalazi, vratio se u poznato okruženje sa svojom porodicom. Više nije u komi, ali je još uvijek ovisan o nama".

U vrijeme incidenta u julu 2017. doktori su tvrdili da nema šanse za oporavak i da je u trajnom vegetativnom stanju.

Na pitanje na koji način komuniciraju, Nourijev brat je odgovorio da to rade putem obrva ili izrazom lica (osmijeh i sl.).

"Razgovaramo s njim kao da nije bolestan. Uvodimo ga u naše razgovore i, primjerice, u dnevnoj sobi gledamo nogomet s njim. Primjećujete da mu se to jako sviđa. Često pokazuje emocije. Ponekad je emotivan, ali često ima i osmijeha. To nas veseli".

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Frenkie de Jong, igrač Barcelone te bivši Nourijev saigrač, kaže da mu je upravo nekada talentovani mladi veznjak poručio gdje da ode.

"Kad sam sjedio s njim, ušla je njegova majka i pitala je" Appie, gdje bi Frenkie trebao ići? U Barcelonu? " Čim je to rekla, podigla mu se obrva. To je bio vrlo poseban trenutak", rekao je De Jong.

Top Komentari

Hakkinen
Sretno momče i dabogda se vratio skroz u normalu.
3 4
user1585303139
Jesi naso kad ces se probudit
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi