"Pogledao sam na semafor i vidio da je 34. minut, znao sam da to nije slučajno"
Igači Ajaxa često posvećuju golove i pobjede teško povrijeđenom saigraču koji je zajedno sa njima prošao omladinske selekcije. Nažalost, danas nije sa njima u timu i oporavlja se od teških povreda (Foto: EPA)

Nevjerovatna izjava fudbalera Ajaxa

"Pogledao sam na semafor i vidio da je 34. minut, znao sam da to nije slučajno"

Midhat Šljivak

Donny van de Beek odigrao je kao i ostatak ekipe Ajaxa zaista čudesan meč u Torinu protiv Juventusa.

Amsterdamski tim je na kraju slavio sa 1:2 i na taj način je ostvario plasman u polufinale Lige prvaka, gdje večeras čekaju protivnika u duelu između Manchester Cityja i Tottenhama.

Svoje ovosezonske uspjeje igrači Ajaxa posvećuju teško stradalom saigraču Abdelhaku Nouriju, koji se 2017. godine srušio na teren u prijateljskom duelu protiv Werdera.

Uslijedila je velika borba za njegov život. Dugo je Nouri bio u komi, to je ostavilo velike tragove na njega i zadobio je brojna oštećenja mozga.

Nouri je bio Van de Beekov najbolji prijatelj u ekipi, a veznjak Ajaxa smatra da nije slučajno zabio gol u 34. minuti protiv Juventusa, jer je upravo taj broj nosionjegov prijatelj.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Pogledao sam na semafor nakon što sam zabio gol. Vidio sam da je 34. minuta i jednostavno sam znao da to nije slučajno. Ovo je zaista poseban trenutak", istakao je 21-godišnji veznjak Ajaxa.

Sada će Ajax sačekati novog rivala. Večeras Tottenham u Manchesteru protiv Cityja brani 1:0 iz prve utakmice, a Mozzart Građane vidi kao velikog favorita u utakmici, ali i za prolaz dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi