Bratstvo i Rudar igrat će za treću poziciju

Gračanlije se vratile treninzima

Bratstvo i Rudar igrat će za treću poziciju

Poslije pet dana pauze zbog nezapamćenog nevremena u našoj zemlji, fudbaleri gračaničkog Bratsva nastavili su trenažni proces. 

Gračanica je, podsjećanja radi, od prošlog četvrtka bila u potpunoj komunikacijskoj blokadi, a grad je bio bez električne energije, signala mobilne telefonije, vode...

"Prvi trening nakon neplanirane pauze obavili smo jučer. Pauza je nesumnjivo ostavila traga, a imamo igrača koji veoma teško dolaze na treninge. Međutim, mi moramo raditi i pripremati se za ono što nas čeka", kaže Denis Sadiković, trener Bratstva.

Gračanicu do kraja sezone očekuju domaći ogledi sa Rudarom i Braniteljem, te gostujući sa Orašjem.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Tokom sezone pružali smo svoj maksimum, borili se za najviši plasman. Trenutno smo na diobi treće i četvrte pozicije, a utakmica s Rudarom će biti presudna kada je riječ o trećoj poziciji. Očekujem da igramo rasterećenije i da se od vjernih navijača oprostimo s najboljim mogućim plasmanom u datom trenutku", kaže Sadiković.

Njegov tim je lišen usluga Almira Šmigalovića koji je otputovao na probu u inostranatvo. Nekoliko igrača ima problema sa virozom, ali se očekuju da će biti spremni za utakmicu sa Kakanjcima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.