Bratstvo pokleklo u Kaknju, Rudaru bod u Bugojnu

Prva liga FBiH, 20. kolo

Bratstvo pokleklo u Kaknju, Rudaru bod u Bugojnu

Midhat Šljivak

Pored derbija u Tuzli između Slobode i Jedinstva, danas je odigrano još pet utakmica 20. kola Prve lige Federacije BiH. Vrijedi izdvojiti poraz Bratstva u Kaknju, te remi Rudara iz Kaknja

Čapljina - Radnički 2:2

Čapljina je u 15. minuti imala veliku šansu, ali je Lugavić odbranio penal. Ipak, golman gostiju je morao po loptu u mrežu u 22. minuti kada je Nikola Brajković pogodio za prednost domaćeg tima od 1:0.

Nije se Radnički predavao, pa su samo 12 minuta kasnije izjednačili. Za poravnanje rezultata na 1:1 pogodio je Maid Jaganjac, a ovim rezultatom se otišlo na odmor. 

Jaganjac je unastavku pogodio za prednost Radničkog od 2:1, ali je domaći tim samo nekoliko minuta kasnije došao do izjednačenja rezultata na 2:2, što je bio i konačan rezultat susreta.

Mladost - Bratstvo 2:0

Ekipa Bratstva iz Gračanice polako posustaje u borbi za Premijer ligu. Danas su Gračanlije gostovale u Doboj Kaknju ekipi Mladosti, gdje su poraženi rezultatom 2:0. Musić je nakon 13 minuta igre postigao gol za vodstvo domaćeg tima od 1:0, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena. 

Mladost je bila mnogo bolji tim u ovoj utakmici. Stvarali su šanse, a do drugog gola su stigli u 65. minuti kada je Bajramović pogodio za sigurnih 2:0, što je bio konačan rezultat susreta.

Gradina - Podgrmeč 2:0 

Fudbaleri Gradine se u dočekali u Srebreniku ekipu Podgrmeča, a na kraju su slavili pobjedu rezultatom 1:0. Za pobjedu domaćih je pogodio Almir Popara u 33. minuti susreta, a iako su domaći igrači od 41. minute s igračem manje, gosti nisu tu činjenicu iskoristili, te su domaći preko Škahića došli do drugog gola za konačnih 2:0.

Igman - Budućnost 1:0

Ekipa Igmana je u Konjicu ugostila Budućnost iz Banovića, a domaći su na kraju slavili pobjedu rezultatom 1:0. Jedini gol u jednoj jako slaboj fudbalskoj predstavi postigao je Kudra u 38. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iskra - Rudar Kakanj 0:0 

Veoma lošu utakmicu odigrali su u Bugojnu Iskra i Rudar iz Kaknja, a na kraju u ovom susretu golova nijebilo 0:0. Oba tima su imala svojeperiode igre, ali se mreže nisu tresle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.