Bratstvo želi zaustaviti zahuktalu Ćirinu lokomotivu

Momčad iz Gračanice je najprijatnije iznenađenje

Bratstvo želi zaustaviti zahuktalu Ćirinu lokomotivu

Adnan Beganović

Proteklog vikenda kompletirano je 20. kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine nakon kojeg su se na čelu tabele bodovno poravnali Sloboda i Jedinstvo, dok je Bratstvo trećeplasirano i još uvijek je u igri za ulazak u Premijer ligu.

Iako su Jedinstvo i Sloboda u centru pažnje bosanskohercegovačke sportske javnosti, u Gračanici dobar posao sa svojim stručnim štabom radi i Denis Sadiković.

Momčad Bratstva, koju su pred početak prvenstva samo rijetki vidjeli kao ozbiljnog konkurenta za plasman u Premijer ligu, nakon 20 odigranih kola nalazi se na 3. mjestu tabele sa 42 osvojena boda.

"Dvije trećine prvenstva su iza nas, a mi smo još uvijek u igri za plasman u Premijer ligu. Da li smo mogli više? U ovom trenutku je teško reći, no s obzirom da se borimo sa nikad jačim Slobodom i Jedinstvom, mislim da su naši rezultati i više nego dobri", za SportSport.ba kaže trener Bratstva Denis Sadiković.

U 20 odigranih susreta Bratstvo je pretrpjelo samo četiri poraza, a fudbaleri ove momčadi su postigli najviše pogodaka u prvenstvu. U proljetnom dijelu su se sa tri teška gostovanja vratili sa šest bodova, a prvi poraz nakon 9. novembra doživjeli su u subotu na gostovanju kod Mladosti.

"Mislim da liga nikad nije bila jača, pa ovi podaci imaju svoju težinu. Samo četiri puta smo teren napustili pognutih glava, a posljednji poraz u Doboju kod Kaknja nam je svima teško pao. Ne želim tražiti alibi, no nismo bili zaštičeni, odnosno sudija je dopustio nešto grublju igu domaćih, na šta nismo imali odgovor. Nedostajalo nam je i nekoliko prvotimaca, no sve to ne umanjuje pobjedu Mladosti, čijim igračima i treneru ovim putem čestitam", dodao je Sadiković.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U subotu će Bratstvo u Gračanici snage odmjeriti sa Slobodom, čije boje je kao igrač, te kao trener, sa dosta uspjeha branio Sadiković.

"Biće to pravi derbi susret. U goste nam dolazi Sloboda sa velikim trenerskim magom Ćirom Blaževićem. Očekujem ispunjene tribine stadiona i dobru fudbalsku predstavu. Za Slobodu me veže mnogo lijepih uspomena, no profesionalac sam, pa ću učiniti sve kako bismo se na kraju radovali. Od danas se počinjemo pripremati za susret sa Slobodom. Osjeća se prtitisak i mislim da isti malo sputava moje igrače, no uvjeren sam da ćemo svi zajedno u subotu pokazati da nismo slučajno pri vrhu tabele", zaključio je čovjek koji je najzaslužniji za dobre igre Bratstva u tekućoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.