Braunschweig se vratio u Cvajtu!

Promocija osigurana kolo prije kraja sezone

Braunschweig se vratio u Cvajtu!

Eintracht Braunschweig je nakon jedne sezone u trećem rangu njemačkog fudbala uspio izboriti povratak u 2. Bundesligu, popularnu Cvajtu.

Večeras je Braunschweig u pretposljednjem, 37. kolu 3. lige savladao Mannheim sa 3:2, a junak pobjede je bio Kobylanski koji je postavio konačni rezultat.

Išli su Braunschweigu na ruku i ostali rezultati, pa je tako lider, drugi tim Bayerna, u sudijskoj nadoknadi izvukao bod protiv Duisburga, dok je Ingolstadt izgubio od Magdebruga (Izgubili su i Wurzburger Kickersi). Sve ovo znači da ekipu Braunschweiga niko ne može u zadnjem kolu izbaciti sa pozicija koje vode u Cvajtu.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Prvi je i dalje drugi tim Bayerna sa bodom više (65) od Braunschweiga, ali prema propisima Bavarci ne mogu u Cvajtu, što znači da će u viši rang drugoplasirana i trećeplasirana ekipa.

Podsjetimo, Braunschweig je ne tako davno, u sezoni 2013/2014 igrao i Bundesligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi