Najluđa trka za promociju u Evropi: Devet timova u tri boda

Gužva na tabeli

Najluđa trka za promociju u Evropi: Devet timova u tri boda

Večeras je odigran meč u 27. kola njemačke 3. lige, Hansa je u Rostocku dočekala Braunschweig i slavila ubjedljivu pobjedu od 3:0.

Nakon ove utakmice je Hansa skočila na osmo mjesto tabele, dok je Braunschweig trenutno deveti, a obje ekipe imaju po 41 bod.

Reklo bi se poprilično nevažan susret ekipa iz sredine tabele. I da, susret jeste bio između ekipa iz sredine tabele, ali je bio sve osim nevažnog.

Jedan je ovo od susreta u borbi za plasman u "Cvajtu", vjerovatno "najluđoj" borbi za promociju u viši rang u Evropi. Barem trenutno.

Prvi na tabeli 3. njemačke lige je trenutno Duisburg sa 47 bodova, a onda slijedi prava gužva. Drugu (direktan plasman) i 10. poziciju na tabeli dijele samo tri boda.

Inače, prva i druga pozicija donose direktan plasman, a treća razigravanje za "Cvajtu".

Situacija je sljedeća nakon 27 odigranih kola, drugoplasirani Manheim i trećeplasirani Unterhaching imaju po 44 boda, po 42 imaju Meppen koji je na četvrtom mjestu, Ingolstadt na petom i Munchen 1860 na šestom, dok po 41 bod imaju sedmoplasirani Bayern II, osmoplasirana Hansa, devetoplasirani Braunschweig i desetoplasirani Wurzburger Kickers.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Biće zanimljivo pratiti razvoj situacije do kraja sezone...

Top Komentari

Konj konjski
Opasan screenshot.
1 0
Samo_Realan
Njemacka liga ove godine najzanimkjiva od prve pa do trece, ne zna se gdje je ludje
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije