Brazil bez Neymara u kvalifikacijama za SP

Carlos Dunga objavio spisak

Brazil bez Neymara u kvalifikacijama za SP

Selektor brazilske reprezentacije Carlos Dunga objavio je spisak igrača na koje će računati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. 

Među pozvanim igračima očekivano nema suspendovanog Neymara, a pozive nisu dobili ni veteran Kaka i defanzivac Thiago Silva.

"Željeli bismo da imamo Neymara u timu, ali nažalost to nije moguće. Ne preostaje nam ništa drugo, osim da podržimo igrače koje imamo sada u sastavu", izjavio je Dunga. 

Vrijedi naglasiti da Brazil nikada nije izostajao sa planetarne smotre, a novi kvalifikacijoni ciklus započinje narednog mjeseca u Čileu. Utakmica je na rasporedu 8. oktobra. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Igrači na koje računa Dunga: 

Jefferson (Botafogo), Marcelo Grohe (Grêmio), Alisson (Internacional), David Luiz (PSG), Marquinhos (PSG), Miranda (Inter de Milão), Gil (Corinthians), Fabinho (Monaco), Rafinha (Bayern München), Filipe Luis (Atlético de Madrid) Marcelo (Real Madrid), Luiz Gustavo (Wolfsburg), Elias (Corinthians), Fernandinho (Manchester City), Philippe Coutinho (Liverpool), Willian (Chelsea), Lucas Lima (Santos), Douglas Costa (Bayern München), Renato Augusto (Corinthians), Lucas Moura (PSG) , Oscar (Chelsea), Hulk (Zenit) e Roberto Firmino (Liverpool).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.