Brazil bez problema savladao Britance

Brazil siguran

Brazil bez problema savladao Britance

Midhat Šljivak

Pripremni susret pred Olimpijske igre odigrale su fudbalske reprezentacije Velike Britanije i Brazila, a na kraju su Karioke bez većih problema savladale Britance sa 2:0.

Prvi gol na utakmici postignut je u 13. minuti utakmice. Nakon odlične akcije Brazilaca, Sandro je lijepim golom glavom donio prednost Kariokama.

Nakon postignutog gola, Brazil je nastavio sa dobrom igrom, a drugi gol je stigao u 35. minuti utakmice. Dosuđen je jedanaesterac za Brazilce, a Neymar je precizno pogodio za vodstvo od 2:0.

Nastavak utakmice je donio ponovo bolju igru Brazila, no uprkos nekoliko dobrih prilika golova nije bilo. Neymar je bio najopasnij po gol britanskog golmana, no mladi Butland se istakao sjajnim intervencijama u nekoliko navrata, te je ostao rezultat iz 35. minute 2:0 za Brazil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti