Brazil bez Ronalda i Ronaldinha

Dunga objavio spisak reprezentacije

Brazil bez Ronalda i Ronaldinha

Selektor Brazila Carlos Dunga objavio je spisak reprezentativaca na koje će računati u predstojećim kvalifikacijama za SP 2010. godine.

Brazil će 6. juna gostovati u Montevideu kod selekcije Urugvaja, a 10. juna Karioke igraju sa Paragvajem, liderom jućnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi.

Dunga je ispunio obećanje, te u reprezentaciju nije uvrstio Ronalda, ali ni Ronaldinha, koji iza sebe ima sezonu koju bi vjerovatno htio što prije zaboraviti.

Selektor Brazila na okupljanje je pozvao ove igrače: Golmani: Julio Cesar (Inter), Gomes (Tottenham), Victor (Gremio), odbrana: Maicon (Inter), Daniel Alves (Barcelona), Alex (Chelsea), Juan (Roma), Lucio (Bayern), Luisao (Benfica), Kleber (Internacional), Andre Santos (Corinthians), vezni red: Anderson (Manchester United), Gilberto Silva (Panathinaikos), Josue (Wolfsburg), Ramires (Cruzeiro), Elano (Manchester City), Felipe Melo (Fiorentina), Julio Baptista (Roma), Kaka (Milan), napad: Alexandre Pato (Milan), Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Internacional), Robinho (Manchester City).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.