Skandalozno ponašanje Artura Vidala

Totalno je izgubio živce

Skandalozno ponašanje Artura Vidala

Haris Zilić

Bivši fudbaler Intera, Juventusa, Barcelone, iskusni 35-godišnji Čileanac Arturo Vidal sinoć je došao u centar pažnje na društvenim mrežama, ali zbog svog ponašanja

Vidal je trenutno član Flamenga, slavnog brazilskog kluba, a očiglendo da Vidal ne može da podnese neke odluke.

U toku je Carioca-Taca Ginabara jedan od šampionata u Brazilu koji je priprema za novu sezonu Serie A.

Flamengo je u šestom kolu odmjerio snage sa Boavistom i slavio sa 1:0 pogotkom Pedra iz 68. minute, ali Vidal je uspio da svojim skandaloznim ponašanjem oduzme slavu utakmice.

Trener Pereira je poslao igrače na zagrijavanje sredinom drugog poluvremena, a onda je odlučio da Vidal ipak ne dobije minutažu. U igru je uveo Franca i Marinha.

Ova odluka portugalskog stručnjaka žestoko je naljutila Vidala.

Oglasi

Čileanac se vratio na klupu bacao flaše, udarao po kamerama, a saigrači su u nevjerici gledali njegovo ponašanje.

Vidal je u Flamengo došao u julu prošle godine iz redova Intera i potpisao ugovor do decembra 2023. godine.

Iza sebe ima bogatu karijeru i jedan je od legendi čileanskog fudbala, ali sinoćnje ponašanje sigurno će biti ispraćeno sa mnogo osuda.

Za reprezentaciju Čilea odigrao je ukupno 137 utakmica i postigao 33 gola.

Karijeru je počeo u Colo Colo, a prvi veliki evropski izazov imao je 2011. godine kada je napustio Bayer Leverkusen i ptopisao za Juventus.

Top Komentari

frki82
Kakvi debili od novinara rade na ovom portalu pa to nema nigdje...U Leverkuzen je došao 2007,a ne 2011 kao što vi debili pišete.Idite cijedite bestilj,nije ovo za vas.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi