Brazilski fudbaleri kažnjeni zbog klađenja: U pojedinim utakmicama i sami su krojili konačan ishod

Nova afera u svjetskom fudbalu

Brazilski fudbaleri kažnjeni zbog klađenja: U pojedinim utakmicama i sami su krojili konačan ishod

H. Zilić

Sportsko klađenje postaje sve veći problem u fudbalu. Mnogi fudbaleri utakmice koriste da učestvuju u raznim dogovorima, sve kako bi se na kladionicama ostvario dobitak.

Sve više država radi istrage povodom klađenja među fudbalerima, a posljednji skandal dolazi iz Brazila.

U tamošnjem fudbalu dva mlada fudbalera i člana Vila Nove Romario i Gabriel Domingos uhvaćeni su u akciji koja je pvoezana sa kladionicama.

Navodno su pomenut fudbaleri učestvovali u dosta utakmica u kojim je ishod bio pomalo čudan, a na tri meča su čak direktno odlučivali konačan rezultat.

Vrhovni sud sportske pravde (STJD) donio je odluke o zabrani igranja za pomenute fudbalere, a kazna bi mogla biti i veća od dvije godine.

Pored navedenog Romario će se kaznit sa po 25.000 brazilskih reala i čeka konačnu presudu o kazni.

Sa druge strane Gabriel Domingos je kažnjen sa 720 dana van fudbala i novčanom kaznom od 15.000 brazilskih reala.

Nedavno je sličan slučaj bio i u Evropi.

Jedan od najboljih napadača engleske Premier lige Ivan Toney suspendovan je na osam mjeseci zbog kršenja pravila o klađenju. Sjajni napadač Brentforda tako će na teren tek u januaru naredne godine.

Ivan Toney suspendovan je iz fudbala na osam mjeseci te je kažnjen s 50.000 funti zbog kršenja pravila Fudbalske asocijacije o klađenju, te je Brentford ostao bez svog najboljeg napadača do 16. januara 2024. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi