Romario i Bebeto prekinuli prijateljstvo zbog "najveće ku*ve": Bili su prst i nokat, sad se mrze!

Jedan drugom su svašta nagovorili

Romario i Bebeto prekinuli prijateljstvo zbog "najveće ku*ve": Bili su prst i nokat, sad se mrze!

Admin Čaušević

Za politiku se kaže da je "najveća ku*va", a upravo je politika uspjela da posvađa ubitačni napadački tandem i pokvari jedno veliko prijateljstvo. Pale su teške riječe i njihov odnos je zauvijek pokvaren.

Romario (57) i Bebeto (59), legendarni fudbaleri koji su bili ubitačni napadački tandem s kojim je Brazil osvojio Svjetsko prvenstvo 1994. u SAD-u, prekinuli su prijateljstvo i javno se svađaju zbog politike.

"Bebeto je izdajica. Izdao me u politici. Skočio je s grane. Ima stvari u životu koje nosim zauvijek, unutar i izvan politike", rekao je Romario.

"Vidim to svaki dan, ali kad se to dogodi s nekim s kim ste živjeli u istom stanu i imali prijateljski odnos, to je tužno. Nažalost, to je tako", dodao je čuveni napadač Barcelone.

Bebeto i Romario su predvodili napad Brazila i kada su igrali zajedno nikad nisu izgubili

Bebeto je odgovorio Romariju nazivajući ga "starim" i "sebičnim".

"Ko je on da me naziva izdajnikom? Romario stari i mislim da počinje da priča govori gomilu gluposti. Imam punu karijeru u fudbalu i politici, nikad nisam bio uključen u kontroverze."

Oglasi

"Za njega ne mogu reći isto. Uvijek je bio sebičan i samo je mislio na sebe", riječi su bivšeg asa Seville i Deportivo La Corune.

"Nikoga nisam izdao. Politika se radi grupno i Romario je uvijek mislio samo na sebe", rekao je Bebeto koji Romarija optužuje da je promijenio stranke.

Romario, koji je ponovno izabran za senatora, podržava bivšeg brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara.

Sa svoje strane, Bebeto, koji nije uspio postati zastupnik nakon što je to bio u tri uzastopna mandata, podržava Luiza Inacia Lulu da Silvu, trenutnog predsjednika Brazila.

Bebeto je iskoristio svoje napade na Romarija kako bi kritikovao što je njegov bivši prijatelj tvrdio da je sam osvojio Svjetsko prvenstvo 1994.: "Niko ništa ne radi sam. Fudbal i politika rade se kolektivno, a Romario je individualista."

Romario i Bebeto su zajedno u napadu Brazila igrali 23 puta i nikad nisu izgubili, a kakvo prijateljstvo između njih je vladalo najbolje potvrđuju Bebetove suze na jednoj utakmici kada mu je javljeno da je Romariov otac oslobođen nakon otmice.

Ipak, zbog politike sve je palo niz vodu i jasno je da legende fudbalske igre više nikad neće imati isti odnos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti