Brazil nadigrao Zimbawe

Velika euforija u Harareu

Brazil nadigrao Zimbawe

Edmir Škorić

Nacionalni stadion Zimbawea bio je ispunjen do posljednjeg mjesta,  a kako i ne bi kada je njihova reprezentcija u prijateljskom susretu ugostila peterostrukog svjetskog prvaka Brazila.

Na ulicama Hararea djelovalo je kao da Zimbawe igra "utakmicu života", euforija na svakom koraku, a glavni razlog tome su, svakako, igrači Brazila. Stanovnici Zimbawea rijetko imaju priliku uživo na djelu gledati majstorije Kake, Robinha, Luis Fabiana i društva.

"Ovo je za nas jedan od najvažnijih dana. Mislili smo da nećemo niakda imati prilike vidjeti Brazilce uživo", kazao je Dean Chikukwa, jedan od navijača domaćeg tima,  neposredno prije ove utamice.

Brazil je, dakako, bio puno bolja momčad na tereu i došao do lake pobjede. Nije se tako činilo nakon nešto više od pola sata igre, no na odmor se, pak, otišlo sa prednošću Karioka od 0:2. Michel Bastos, veznjak Lyona, postigao je sjajan pogodak iz slobodnog udarca krajem prvog dijela, a samo minut kasnije Robinho je efektnim lob udarcem poviso na 0:2.

Do kraja utamice Brazil postiže i treći pogodak. Sigurno i najljepša akcija na utakmici krunisana je golom. Dani Alves je odigrao dupli pas sa Julio Baptistom, potom se defanzivac Barcelone nesebično odlučio uposliti slobodnog Elana na drugoj strani, kojem nije bilo teško zatresti praznu mrežu.

Zimbawe - Brazil 0:3 (Bastos 42, Robinho 43, Elano 57)

ZIMBAWE: Sibanda - Rambanapasi, Nengomasha, Mawnjali, Musona, Mapemba, Makonese, Karuru, Jambo, Benjani, Antipas.

BRAZIL: Julio Cesar, Thiago Silva, Maicon, Lucio, Bastos - Gilberto Silva, Melo, Elano, Kaka - Robinho, Fabiano.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.