Brazil za SP 2014 ulaže 20 milijardi dolara
Atraktivna Brazilka

Brazil za SP 2014 ulaže 20 milijardi dolara

Edmir Škorić
Teme:

Brazilski ministar za sport, Orlando Silva, najavljuje kako će Brazil uložiti oko 20 milijardi dolara u organizaciju Svjetskog prvenstva 2014. godine.

Naredni mundijal, koji se igra za četiri godine, trebao bi biti održan u Brazilu. Ministar sporta u toj državi, Orlando Silva, kazao je kako će Brazil uložiti 20 milijardi dolara za organizaciju najveće nogometne smotre, a koju je najviše puta osvojio upravo Brazil.

"Osim izgradnje novih i renoviranja nekoliko starih stadiona, planiramo radove na željeznici, cestama i drugim infrastrukturnim objektama", kazao je Silva.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) odobrila je 12 gradova domaćina, dok Silva vjeruje kako će za održavanje SP-a biti dovoljno osam gradova. Gradovi konkurenti za odigravanje mundijala su: Belo Horizonte, Brazilija, Cuiaba, Cueitiba, Fortaleza, Manaus, Porto Alegre, Rio de Janeiro, Salvador i Sao Paulo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti