Gabigol doveo Flamengo na korak od titule prvaka, čuveni Vasco za ostanak treba čudo neviđeno
Foto - EPA

Brazilska Serija A

Gabigol doveo Flamengo na korak od titule prvaka, čuveni Vasco za ostanak treba čudo neviđeno

Midhat Šljivak

Brazilska Serija A ulazi u svoj sami finiš, a nakon večerašnjih utakmica ekipa Flamenga je veoma blizu titule prvaka.

Flamengo je u direktnom okršaju za titulu savladala Internacional sa 2:1 i tako je preskočila ovaj tim na tabeli kolo prije kraja prvenstva.

Internacional je u ovaj meč ušao sa šansom da osvoji naslov prvaka u slučaju pobjede. Dobro su krenuli i golom Edenilsona sa penala u 12. minuti su stili do vodstva od 0:1.

Flamengo se u igru vratio u 29. minuti preko De Arrascaete koji je zabio za 1:1 i to je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Domaćim je dosta pomogao Rodinei koji je isključen u 49. minuti meča, a Flamengo do velika tri boda dolaze golom Gabriela Barbose u 63. minuti za konačnih 2:1.

Flamengo će u posljednjem kolu gostovati Sao Pulu, dok će Internacional dočekati Corinthians.

Velikan Vasco nalazi se pred ispadanjem. Oni su večeras na gostovanju remizirali sa Corinthiansom (0:0) i ostali su praktički bez šanse da ostanu u ligi.

U posljednjem kolu moraju slaviti sa više od deset golova razlike protiv Goiasa i čekat će poraz Fortaleze od Fluminensea. Ovo je Vascu drugi boravak u Seriji B u historiji, a prvi put su tamo igrali 2009. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti