Čudni dogovor donio Barceloni gotovo tri miliona eura i to zbog Gabigola
Foto - EPA

Dobili Santos na sudu

Čudni dogovor donio Barceloni gotovo tri miliona eura i to zbog Gabigola

M. Šljivak

Ekipa Barcelone dobila je spor na sudu protiv brazilskog Santosa koji je dužan da im isplati 2,9 miliona eura odštete.

Katalonski klub je imao dogovor i ugovor sa brazilskim velikanom da ih obavijesti ako odluče prodati tada talentovanog napadača Gabriela Barbosu - Gabigola.

Ipak, to Santos 2016. godine nije učio već je bez znanja Barcelone prodao Gabigola Interu. Katalonski tim je zbog toga tužio brazilski klub, a sud je presudio u njihovu korist i Santos je dužan Barceloni isplatiti 2,9 miliona eura.

Gabigol se u Evropi nije snašao. Igrao je za Inter samo 10 puta i zabio je jedan gol, da bi potom otišao na posudbu u Benficu, no i tamo se nije snašao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vratio se potom u Brazil gdje je ponovo eksplodirao u dresu Santosa. Potom je otišao u Flamengo koji je početkom godine otkupio njegov ugovor.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bavarac99
Lošija vezija Firmina
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi