Pala odluka o prekinutoj utakmici Brazil - Argentina i to nekoliko sati pred novi okršaj!

Argentincima tri boda

Pala odluka o prekinutoj utakmici Brazil - Argentina i to nekoliko sati pred novi okršaj!

Edmir Škorić

Početkom septembra prekinuta je utakmica južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Brazila i Argentine.

Četiri reprezentativca Argentine koji su prema zakonima Brazila morali biti u karantinu, jer su došli iz Engleske, pojavili su se na terenu, pa je meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Kataru prekinut.

Do prekida je došlo već u petoj minut kada je član Kriznog štaba Brazila za COVID-19 ušao na teren, te od sudija tražio da prekine meč. Brazilske vlasti saopćili su argentinskom taboru da Emiliano Martinez, Giovanni Lo Celso, Cristiano Romero i Emiliano Buendia ne mogu igrati jer su prekršili COVID protokol.

Nekoliko mjeseci kasnije, čini se, najzad je donešena odluka o tome kako će se registrovati meč. Bilo je navoda da će se igrati ponovo, ali argentinsko izdanje TNT Sportsa objavilo je da "gotovo potvrđeno da će FIFA dodijeliti tri boda Argentini za prekid utakmice u Sao Paulu".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Naravno, Brazilski nogometni savez kao organizator meča je odgovoran, a to znači da će Argentinci dobiti velika tri boda u borbi za direktan plasman na Mundijal, a sve ovo stiže samo nekoliko sati prije novog okršaja dva ljuta rivala, s tim da će se ovaj odigrati na argnetinskom tlu, odnosno u Buenos Airesu.

[twitter]https://twitter.com/SemperFiMessi/status/1434596520515424259[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti