Messijev najgori pokušaj ikada: Pozicija idealna, prepoznatljivi zalet i bruka karijere

Dešava se i najboljim

Messijev najgori pokušaj ikada: Pozicija idealna, prepoznatljivi zalet i bruka karijere

A. Čaušević

Sramotni pokušaji su normalna pojava u fudbalu i dešavaju se najboljim igračima. 

Lionel Messi je ljetos zamijenio dres Barcelone onim PSG-a i postao je "drugi" igrač jer nikako da se vrati na prepoznatljivi nivo.

Messi još uvijek nije zabio gol u Ligue 1, strijelac je bio tri puta i to u Ligi prvaka kada je maestralno zabio Manchester Cityju te u još dva navrata protiv RB Leipziga.

Bio je to samo trenutak sjaja jer čudesni Argentinac u posljednje vrijeme igra neprepoznatljivo te je vidno da ima određenih fizičkih problema.

Iako je bio povrijeđen odlučio je da se odazove na reprezentativno okupljanje te je igrao u posljednjih 15-ak minuta u pobjedi na Urugvajom.

Messi je u tom meču imao i najgori pokušaj u karijeri pošto je iz njegove "zone" šutirao zaista užasno i poslao loptu nebu pod oblake.

Dobio je prizemnu povratnu loptu na ivicu kaznenog prostora, namjestio se na svoju lijevu nogu te se definitivno obrukao sa svojim pokušajem.

Obzirom da se radi o čovjeku koji je tokom karijere postigao oko 700 golova i smatra se najboljim fudbalerom u historiji jedan ovakav promašaj sigurno ne može upropastiti šta je do sada sve uradio u karijeri.

Top Komentari

Celtic
U stilu Pjanića udarac :)
1 0
Klicko
Lioneleee crniiii lionele
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi