Brazilci deklasirali Boliviju u Recifeu

Počele kvalifikacije za Mundijal

Brazilci deklasirali Boliviju u Recifeu

E. Čaušević

Fudbaleri Brazila sinoć su na svom terenu deklasirali Boliviju sa 5:0 u meču prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Karioke su na najbolji način počele kvalifikacije za Mundijal koji se za dvije godine igra u Kataru. Brazil je sinoć sa pet golova u mreži ispratio Boliviju kući i pokazao svu svoju snagu.

Brazil je do prednosti stigao u 16. minuti meča kada je Marquinhos pogodio nakon asistencije Danila. Na semaforu 2:0 bilo je već nakon pola sata igre, a ovaj put strijelac za domaći tim bio je Firmino.

Isti igrač bio je u centru pažnje početkom drugog poluvremena kada je svojim drugim golom na utakmici povisio na 3:0. Koliko su Bolivijci "pogubljeni" najbolje se vidjelo u 66. minuti kada je nesretni Carrasco zatresao svoju mrežu za 4:0.

Brazilci su sve završili u ovoj utakmici sedam minuta kasnije kada je Coutinho na asistenciju Neymara pogodio za konačnih 5:0.

Pobjedu u prvom kolu kvalifikacija za SP ostvarila je i Kolumbija koji je s 3:0 na svom terenu pobijedila Venecuelu.

Kolumbijci su sve riješili već u prvih 45 minuta kada smo vidjeli sve golove. Domaći su poveli u 16. minuti golom Zapate, a onda je na scenu stupio Luis Muriel koji je s dva gola postavio konačnih 3:0 i donio Kolumbiji tri boda na otvaranju kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije