Brazilci rutinskim trijumfom okončali takmičenje u grupi

Kamerun preslab za domaćina

Brazilci rutinskim trijumfom okončali takmičenje u grupi

Brazil je na najbolji način priveo kraju takmičenje u grupnoj fazi. Nakon remija sa Meksikom, domaćin Mundijala večeras je rezultatom 4:1 porazio Kamerun koji je dobrim dijelom meča pružao dobar otpor Brazilcima. 

Fred je zaprijetio već nakon tri minuta igre. Sedam minuta uzvratio je Abobukar. U 17. minutu zatresla se mreža Kameruna, krasnu asistenciju Luiz Gustava sa lijeve strane udarcem sa deset metara u gol je pretvorio Neymar.

Stadion je zanijemio osam minuta kasnije, a za izjednačenje se pobrinuo stoper Kameruna Matip. Asistent je bio Nyom koji je centrirao sa lijeve strane.

Kamerun je nulu uspio sačuvati samo u osam narenih minuta kada je još jedan pogodak postigao Neymar. Sjajni fudbaler Barcelone sjurio se ka gostujućem golu, potom prevario svoja dva čuvara te preciznim udarcem pogodio mrežu Kameruna.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U četvrtom minutu nastavka Brazilci dolaze do trećeg pogotka. Luis Gustavo je ubacio sa lijeve strane, lopta je prošla golmana Kameruna, a Fred se na pet metara samo naklonio te loptu glavom zakucao u mrežu. Posao je šest minuta prije kraja četvrtim pogotkom zaključio Fernandinho.


Cameroon 0 - 1 Brazil Neymar by f100000575791389
Matip 26’, Cameroon 1 ~ 1 Brazil Group A: 2014... by HumanSlinky
Neymar Amazing 2nd Goal Cameroon vs Brazil 1 -2... by edi-qrz11
Cameroon 1 - 3 Brazil ' Fred by f100000575791389
Cameroon 1 - 4 Brazil Fernandinho by f100000575791389

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti