Brazilci se odlučili vratiti na "ukleti" stadion

Meč se igra u Belo Horizonteu

Brazilci se odlučili vratiti na "ukleti" stadion

Endin Čaušević

Fudbaleri Brazila sutra navečer igraju veliki derbi protiv Argentine u okviru kvalifikacija za odlazak ne Svjetsko prvenstvo.

Brazilci su vodeći u kvalifikacijama, dok se Argentina bori za plasman na SP u Rusiji. Ipak, u centru pažnje prije ove utakmice nalazi se sradion u Belo Horizenteu gdje će se igrati ovaj meč. Mediji u Brazilu okarakterisali su ovaj potez kao povratak na "ukleti" stadion.

Naime, u polufinalu Svjetskog prvenstva 2014. godine Brazil je doživio težak poraz na ovom stadionu od Njemačke sa 7:1. Iako su navijači željeli da se meč ne igra na ovom stadionu, na kraju su iz brazilskog saveza odlučili upravo suprotno.

Argentinci u ovim kvalifikacijama nisu poraženi u mečevima u kojima je igrao Lionel Messi, pa se navijači ove selekcije nadaju da će njihov tim ostvariti važnu pobjedu u Belo Horizonteu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi