Nova pobjeda: Brazilci bez problema protiv Venezuele

Ide i bez Neymara

Nova pobjeda: Brazilci bez problema protiv Venezuele

Endin Čaušević

Fudbaleri Brazila sinoć su na gostujućem terenu slavili protiv Venezuele sa 2:0.

Nakon nešto lošijeg starta kvalifikacija Brazil je konačno ušao u pravu formu, a igrači ove ekipe to su pokazali na gostovanju u Venezueli. Brazilci su sinoć bili bez povrijeđenog Neymara, ali ih to nije zaustavilo da upišu nova tri boda i zasjednu na vrh tabele kvalifikacija za SP.

Karioke su do prednosti u Meridi stigli već u osmoj minuti utakmice kada je mrežu domaće ekipe zatresao Gabriel Jesus. Venezuela je nešto grubljom igrom pokušala pokvariti tempo meča, ali to nije uspjela.

Na samom početku drugog poluvremena gosti su završili posao u Venezueli. Renato Augusto je asistirao, a konačnih 0:2 postavio je fudbaler Chelseaja, Willian.

Brazil je prvi u kvalifikacijama za SP u Južnoj Americi sa 21 osvojenim bodom, dok je Venezuela ubjedljivo zadnja sa samo dva boda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kvalifikacije za SP, 10. kolo:

Venezuela - Brazil 0:2


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi