Brazilci sutra stižu u Sarajevo

Potpisuju ugovore s prvakom BiH

Brazilci sutra stižu u Sarajevo

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaleri Emerson Reis Luiz i Cesar Augusto Hermenegildo sutra će doputovati u Bosnu i Hercegovinu, gdje će se pridružiti prvom timu FK Sarajevo.

Ovaj dvojac je prethodno nastupao u mianmarskom prvaku Yangon Unitedu, gdje su sarađivali sa sadašnjim trenerom bordo tima Miodragom Ješićem.

Brazilci bi tijekom sedmice potpisati ugovore s aktuelnim prvakom BiH, a ako je suditi prema statistici koju imaju, trebali bi biti velika pojačanja za tim s Koševa.

Hermenegildo je od 2012. za Yangon United odigrao 100 utakmica i postigao je 105 golova, dok je Luiz u redovima mianmarskog prvaka u protekle dvije godine odigrao 47 utakmica i pritom je postigao 25 pogodaka. 

Hermenegildo ima 29 godina, igra na poziciji napadača, a profesionalnu karijeru je počeo u Atletico Mineiru za koji je u dvije godine odigrao 50 utakmica postigavši 26 golova. 

U dosadašnjoj karijeri nastupao je i za CRB, Red Bull Basil, Tupi, Monte Anzul, Fluminense, Francanu i Bacabal. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane, njegov sunarodnjak Luiz  je takođe ofanzivni fudbaler, a karijeru je počeo u Guariniju. I Luiz ima 29 godina, a još je nastupao za Sao Bernardo, Brasilis, Red Bull Brasil, Inter de Babedouro, CRAC, Jataiense, FAS i Cachoeiro.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.