Čudesan travnjak, dvije male tribine i klub sa dušom: Na livadi su napravili svoj dom

Imaju dosta toga posebnog

Čudesan travnjak, dvije male tribine i klub sa dušom: Na livadi su napravili svoj dom

Haris Zilić

Dosta klubova igra na veoma zanimljivim lokacijama, stadioni predstavljaju i čuda arhitekture, neke okolni pejzaži čine posebnim, a ima i onih klubova koji su veoma mali nepoznati, ali imaju dušu.

Škotski niželigaš Brechin City je klub koji dolazi iz gradića Brechin in Angus.

Klub je interesantno jedan od najstarijih u Škotskoj osnovani su 1906. godine, nemaju zapaženih rezultata, ali su posebni.

Za ovaj mali klub većinom su igrali lokalni igrači, a posebna priča se veže za njihov stadion Glebe park.

Stadion je napravljen na jednoj livadi na ulasku u gradić i prvenstveno je služio kao dom za rekreaciju, a kasnije je postao simbol ovog mjesta i njihovih stanovnika.

Oglasi

Stadion ima dvije male tribine ukupnog kapaciteta 1.519 sjedećih mjesta, a oko stadiona maksimalno može stati 4.000 navijača.

Mještani su na poaeban način uredili travnjak što se najbolje može vidjeti snimcima iz zraka. Razne šare su na travnjaku što daje psoebnu čar ovom malo fudbalskom izdanju.

Klub je većinom igrao u nižim ligama Škotske, a prije dvije decenije stigli su i do drugog ranga, ali brzo su pali i prošlu sezonu su proveli u Highland ligi, petom rangu takmičenja gdje su bili prvaci.

Ekipa je amaterska, ponekad zaigra i neki profesionalac, ali to je sve na kratke staze.

Za klub su kroz cijelu historiju igrali većinom škotski fudbaleri i većinom su to bili momci iz gradića ili okolnih sela.

Imaju čak i manju navijačku grupu koja je redovno na utakmicama među kojima ima optimista koji vjeruju da će nekad u budućnosti njihov tim zaigrati u škotskoj eliti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi