Stadion tišine: Sakriven u posebnom pejzažu omiljeno mjesto je za velike klubove

Specifičan u Evropi

Stadion tišine: Sakriven u posebnom pejzažu omiljeno mjesto je za velike klubove

Haris Zilić
Teme:

U Evropi je sve više novih i modernih stadiona koji svojim izgledom ostavljaju bez daha. Međutim, postoje još uvijek stadioni koji su duboko sakriveni u okolnom pejzažu i čuvaju svoj dio tradicije.

Italijansko alpsko mjestašce Livigno poznato je po skijanju, nalazi se u Lombardiji na samoj granici sa Švicarskom i lbizu poznatog zimskog centra St. Moritza.

U ovom malo mjestu nalazi se jedan od najinteresantnijih stadiona u Evropi.

Ne toliko zbog svog klasičnog izgleda koliko zbog pejzaža kojim je okružen. Jezera, vrhovi Alpa, samo su neki od prizora koji se mogu vidjeti u ovom italijanskom mjestu.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Livigno i nejgov stadion postali su sve više omiljeno odredište većih italijanskih klubova tokom prirpema.

Tako su ove ljeto u Sampdoriji odlučili da se pripremaju u ovom specifičnom mjestu. Stadion je urađen na vrhunski način što se tiče travnjaka, ima i jednu malu tribinu, a iza gola je i kameni brežuljak.

Stadion Livigno se koristi i u atletske svrhe, ima modernu atletsku stazu koja je nedavno urađena. Inače pomenuti sportski objekat nalazi se na 1.800 metara nadmorske visine.

Kada nisu pripreme stadion koristi lokalni klub SC Livigno koji se takmiči u nižim amaterskim ligama u Italiji.

Nedavno je ušao u uži izbor za stadion sa jednim od najljepših pejzaža.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nema sumnje da je lijep na svoj način, a sigurno u prirodnoj tišini, okružen Alpama nudi sjajne uslove klubovima za mirne pripreme u prirodi.

Top Komentari

Skender
Isto tako moze se popraviti stadion na Babinom dolu (Bjelasnica) koji je na izvanrednom mjestu i zdravom zraku.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi