Brekalo: Idemo da savladamo Borac i časno odigramo do kraja

Najavio odlazak iz Viteza

Brekalo: Idemo da savladamo Borac i časno odigramo do kraja

S. Mlaćo

NK Vitez će od naredne sezone će igrati u Prvoj ligi Federacije. Vitežani su već odavno siguran putnik za niži rang, a u subotu će na svom terenu ugostiti Borac iz Banja Luke.

Sigurno je i to da će Vitežani na ljeto doživjeti velike promjene u igračkom kadru, a klub će između ostalih napustiti i defanzivac Slavko Brekalo.

"Vitez je bio "otpisan" od mnogih i prije početka prvenstva. Uprava i igrači su pokušali napraviti čudo i biti konkurentan, ali mnogi faktori nam nisu išli u prilog. Bilo je mnogo štete na našu stranu.Vitezu ostaje zdrava sredina i ako se ljudi potrude i organiziraju vrlo lako mogu se vratiti za godinu- dvije u Premijer ligu. Ako ne bude ozbiljnosti onda im prijeti jako loš scenarij", kazao je Brekalo za SportSport.ba.

"Na kraju sezone sam slobodan igrač. Već sam počeo pregovore za druge opcije. Kao prvo želim časno odraditi utakmice do kraja, kao i moja ekipa čista obraza završiti sezonu. Zahvalan sam članovima uprave Bojanu Rajkoviću i ostalima na korektnosti. Ovaj rezultatski neuspjeh je rezultat mnogo faktora na koje ponekad igrači ni treneri ne mogu reagirati", dodao je Brekalo, koji je u Vitez stigao iz Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Vitez je upisao 28 nastupa u ligi i dodao jedan pogodak, dok je u Kupu BiH ubilježio jedan nastup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi