Brekalo: Klupske i moje vizije se preklapaju

Član stručnog štaba NK Široki Brijeg

Brekalo: Klupske i moje vizije se preklapaju

U narednom periodu stručni štab NK Široki Brijeg činit će 40-godišnji Mate Brekalo. 

Brekalo je dugo godina s uspjehom radio kao kondicijski trener u HKK Široki. Invidiualno je radio s poznatim hrvatskim košarkašima Baraćem, Planinićem, Ramljakom, Pilepićem i drugima, a uz to je i viši asistent na FPMOZ-u u Mostaru. 

Prvi trening sa ekipom Brekalo je imao jučer, a nakon istog nije skrivao zadovoljstvo. 

"Iznimna mi je čast i zadovoljstvo nakon trinaest uspješnih godina provedenih u HKK Široki doći na mjesto kondicijskog trenera NK Široki Brijeg, također jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva u BiH. Nakon razgovora sa šefom stručnog stožera Sablićem, sportskim direktorom Šilićem i ostatkom stručnog stožera, mogu konstatirati da se vizije kluba i moje osobne preklapaju te se nadam i vjerujem kako ćemo predanim radom polučiti željene rezultate, na radost mnogobrojnih navijača", istaknuo je Mate Brekalo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Brekala, u stručni štab je došao i kondicijski trener Boris Peyrek. Ranije je radio u Hajduku i kijevskom Dinamu.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi