Brendan Rodgers napušta Celtic i preuzima kormilo Leicestera

Neočekivana odluka

Brendan Rodgers napušta Celtic i preuzima kormilo Leicestera

Endin Čaušević

Celtic će u narednim danima gotovo sigurno ostati bez trenera jer je Brendan Rodgers iznenada odlučio da napusti klub nakon što je dobio ponudu iz Premiershipa.

Rodgers je proteklih sezona s dosta uspjeha vodio škotskog velikana, ali na veliko iznenađenje čelnika kluba zatražio je da ga puste da napusti klub i vrati se u Englesku. Ovaj trener ranije je vodio Liverpool gdje nije imao previše uspjeha i sada mu se otvorila šansa da se vrati.

Naime, Rodgers će gotovo sigurno trenersku karijeru nastaviti na klupi Leicestera koji je nedavno uručio otkaz Claudeu Puelu nakon očajnih rezultata. Leiceser je odmah kontaktirao Rodgersa koji je pokazao veliku želju da preuzme klubu bivšeg prvaka Engleske.

Problem mu je bio ugovor s Celticom, ali je nekako uspio da nagovori čelnike škotskog kluba da ga puste. Navodno, Rodgers bi u narednim danima trebao biti i zvanično predstavljen kao trener Leicestera, a navijači Celtica su ga već uzeli "na nož".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Umjesto njega klubpu Celtica trebao bi preuzeti Neil Lennon koji je i ranije vodio ovaj škotski tim. U dosadašnjoj karijeri Rodgers je pored Liverpoola još trenirao Watford, Reading i Swansea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti