Brendan Rodgers preuzima Swansea?
EPA

Vraća se u bivši klub

Brendan Rodgers preuzima Swansea?

Brendan Rodgers mogao bi u narednim danima preuzeti užarenu klupu Swanseaja. 

Naime, engleski prvoligaš je na svojoj službenoj stranici potvrdio da je Garry Monk razriješen dužnosti trenera Swanseaja, a kao njegov mogući nasljednik najviše se spominje donedavni trener Liverpoola Brendan Rodgers. 

"Kada uzmete u obzir prošlu sezonu u kojoj smo srušili sve klupske rekorde , niko nije mogao ni naslutiti da ćemo se u ovom trenutku nalaziti u ovakvoj poziciji. Imajući to na umu i trenutne nesigurnosti oko kluba, osjećali smo da se stvari moraju razjasniti kako bi se nastavilo dalje. Ovu nije bila jednostavna odluka," rekao je predsjednik kluba Huw Jenkins.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno je da je Rodgers prije Liverpoola vodio upravo Swansea u skoro 100 utakmica, a tokom svoje dosadašnje karijere još je radio u omladinskim selekcijama Chelseaja, Readingu i Watforda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.