Ludilo Boxing Daya je krenulo: Fenomenalan povratak Tottenhama na kraju dovoljan samo za bod

Utakmica 17. kola Premiershipa

Ludilo Boxing Daya je krenulo: Fenomenalan povratak Tottenhama na kraju dovoljan samo za bod

Esmer Oštraković

Nakon što su takmičenja u nacionalnim prvenstvima prekinuta zbog Svjetskog prvenstva, prva utakmica nakon pauze u Premiershipu je odigrana između Brentforda i Tottenhama, a na kraju nije bilo pobjednika.

Tottenham je važio za favorita na ovom susretu, ali po svemu što su pružili na terenu itekako mogu biti zadovoljni podjelom bodova. Konačan rezultat bio je 2:2.

Od prve minute Brentford je bio dosta bolji protivnik, te su stvarali prilike, ali se Tottenham jako dobro branio u tim momentima.

Prvi gol je viđen u 15. minuti. Conte je odlučio da Llorisa ostavi na klupi, a da od prve minute na golu bude Forster i upravo tu je napravio grešku.

Velika glupost Forstera koštala je Tottenham u 15. minuti jer su primili prvi gol, a strijelac za vodstvo Brentforda bio je Janelt.

Uspjeli su domaći nogometaši do kraja prvog poluvremena postići još jedan gol i to u 43. minuti preko Toneya, ali je gol poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Oglasi

Drugo poluvrijeme ponovo je donijelo bolji igru domaće ekipe. Već u 54. minuti bilo je 2:0. Ponovo je gol postigao Toney, ali ovaj put nije bilo ofsajda.

Povratak Tottenhama režirali su Kane i Hojbjerg. Prvo je u 65. minuti nakon sjajne asistencije Lengleta Kane pogodio za 2:1.

Samo šest minuta kasnije nakon gužve u kaznenom prostoru domaće ekipe najbolje se snašao Hojbjerg i postigao je gol za 2:2.

Do kraja utakmice obje ekipe su imale nekoliko prilika da promjene rezultat, ali je na kraju utakmica završena bez pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je sebi ovim remijem zagorčao život u borbi za Ligu prvaka jer sada imaju dvije utakmice više od svojih pratioca, ali ih Manchester United može preskočiti.

Sa druge strane Brentford je ostao u gornjem dijelu tabele, tačnije na devetom mjestu sa dvadeset osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi