Svi to misle, ali Conte je jedini izašao i javno priznao da mu smeta

Raspored vrlo zgusnut

Svi to misle, ali Conte je jedini izašao i javno priznao da mu smeta

E. Ganibegović

Samo osam dana nakon Svjetskog prvenstva nastavit će se klupski fudbal u Engleskoj, a takvo nešto mnogim igračima i trenerima nije drago.

Svjetsko prvenstvo u Kataru završeno je prije sedam dana, a trijumfovala je Argentina.

Već sutra nastavlja se engleska Premier liga i to utakmicama na Boxing day, a mnogim fudbalerima i trenerima smeta tako zgusnut raspored.

Prvi koji je javno to rekao je trener Tottenhama Antonio Conte, koji smatra da njegovi puleni nisu imali dovoljno vremena za oporavak.

Na konferenciji za novinare uoči meča protiv Brentforda, italijanski stručnjak otvoreno je rekao šta mu smeta. 

"Čudna je situacija. Iskreno, uopšte mi nije drago što ćemo ponovo igrati tako brzo, samo sedmicu dana nakon Svetskog prvenstva.

Oglasi

S jedne strane, sretan sam što je Totenhem imao 12 igrača na turniru, jer to znači da smo na dobrom putu u težnji za osvajanjem trofeja u budućnosti.

Ali, normalno je da kada imate toliko igrača, pogotovo tokom sezone, nije vam lako, jer fizička kondicija više nije na vrhunskom nivou.

Nemoguće im je dati puno vremena za odmor. Iz tog razloga mislim da ću morati donijeti pažljive odluke za meč s Brentfordom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S jedne strane imam igrače sa kojima sam radio u posljednje četiri sedmice i vrlo su dobro pripremljeni, s druge strane imam one sa Svjetskog prvenstva, koji trenutno nisu na vrhuncu", rekao je Conte.

Tottenham i Brentford svoju utakmicu igraju sutra od 13:30, a vidjet ćemo da li će Conte naći dobitnu kombinaciju za tri boda na zahtjevnom gostovanju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi