Brescia povela, pa doživjela debakl u Đenovi, Torino slavio protiv Bologne

Serija A

Brescia povela, pa doživjela debakl u Đenovi, Torino slavio protiv Bologne

Edmir Škorić

U sva tri današnja meča 19. kola italijanske Serije A slavile su domaće momčadi.

Fiorentina je teško, ali ipak zasluženo slavila protiv SPAL-a, a gol odluke postigao je Pezzella u 82. minuti. Viole nakon ovog trijumfa idu u mirnu luku, a SPAL-u predstoji borba za opstanak.

Brescia je u 12. minuti povela u Đenovi golom Chancellora, ali je do kraja doživjela debakl od Sampdorije. Linetty i Janko do poluvremena okreću rezultat u korist Sampe, koja u nastavku daje još tri gola.

Dva je gola dao iskusni Quagliarella i jedan Caprari, samo dvije minute nakon što je ušao u igru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Torino je pogotkom Berenguera iz 11. minute savladao Bolognu s 1:0, pa se sa 27 bodova popeo na sedmo mjesto, dok je Bologna 12. sa 23 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi