Igrači ponoć dočekali zaključani u svlačionicama, navijači prijetili, pravili haos po ulicama grada

Teška noć za poznati klub

Igrači ponoć dočekali zaključani u svlačionicama, navijači prijetili, pravili haos po ulicama grada

H. Zilić
Teme:

Teška noć na legendarnom stadionu Marco Rigamonti. Ekipa Bresciee je poražena u play-outu Serie B od Cosenze i naredne sezone će igrati u Seriji C prvi ptu nakon 38 godina.

Cosenza je dobila prvu utakmicu 25. maja sa 1:0, a Brescia je vodila s 1:0 na stadionu Rigamonti sve dok Meroni nije zabio u 95. minuti za 1:1 i šokirao domaće navijače koji nisu mogli podnijeti ispadanje svog tima u treći rang itlaijanskog fudbala.

Brescia je ispala u Seriju C usred sramotnih scena, jer je utakmica razigravanja sa Cosenzom prekinuta kada su ultrasi bacali baklje i pokušali su upasti u teren.

Tu nije bio kraj divljanja navijača Brescie. Prema pisanjima italijanskih medija igrači Bresice su bili zaključani u svlačionicama i nisu izašli sa stadiona prije ponoći jer je skupina huligana igrače čekala ispred stadiona.

Zbog bezbijednosti igrači su zadržani u svklčionicama, a svojim kućama su krenuli tek oko jedan sat iza ponoći.

Oglasi

Ni u tom moemntu nije bilo baš ugodno jer je dosta navijača Bresice bilo na ulciama grada, vrijeđali su igrače kluba, nekima su čak prijetili.

Policija u ovom italjanskom gradu je brzo reagovala i pojedine navijače privela zbog narušavanja javnog reda i mira, ali i prijetnje po sigurnost igrača.

Inače, Brescia je posljednji put u Seriji A igrala u sezoni 2019/2020 kada je ispala u Seriju B. Ova sezona je bila užasna, a sve je rezultiralo ispadanjem u Seriju C po prvi put nakon skoro četiri decenije.

Pred klubom je sada težak period psoebno jer se zna da je povratak u Seriu B veoma dug i mukotrpan

U Seriji C se igraju tri grupe odakle samo prvoplasirane ekipe idu direktno u Seriu B, dok ekipe koje zauzmu od 2 do 9. mjesta u grupama igraju najduži play-off od čak mjesec dana nakon kojeg samo jedna ekipa ide u Seriu B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije