Marseille prekinuo crni niz, Kolašinac bio dio najčudnije formacije u svijetu fudbala
FOTO: EPA

Ligue 1

Marseille prekinuo crni niz, Kolašinac bio dio najčudnije formacije u svijetu fudbala

H. Zilić

Ekipa Marseilla prekinula je crni niz od tri kola bez trijumfa u Ligue 1.

Odigrali su večeras odličan meč 28. kola na gostovanju kod Bresta i slavili sa 1:4.

Ova utakmica će ostati upamćena jer je Marseille počeo u zanimljivoj formaciji 3-3-3-1, a dio zadnje linije odnosno trojke u odbrani bio je i naš Sead Kolašinac.

Vremenom se ta formacija rotirala u 3-5-2 i 4-2-3-1, ali kako god eksperiment je večeras upalio.

Poveli su gosti već u trećoj minuti, Milik je asistirao, a Gerson pogodio za 0:1. U 63. minuti Milik je bio strijelac za 0:2, asistirao je Harit, a za 0:3 pogađa Harit u 71. minuti utakmice.

Počasni gol za goste postigao je Cardona u prvoj minuti sudijske naoknade za 1:3, a konačnih 1:4 postavlja Under u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Naš Sead Kolašinac je na terenu proveo 70 minuta, a onda ga zamijenio Peres.

Marseille je nakon 28 odigranih kola drugoplasirani sa 50 bodova, 15 manje od lidera PSG-a, dok je Brest u zlatnoj sredini na 13. poziciji sa 36 bodova, a najbitnije za Brest 12 bodova su udaljeni od opasne zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi