Češće na evropskim nego na bh. stadionima: Irfan Peljto sudi bivšem evropskom prvaku

Bh. sudije na kultnom stadionu

Češće na evropskim nego na bh. stadionima: Irfan Peljto sudi bivšem evropskom prvaku

A. Čaušević

Irfana Peljtu očekuje nova važna evropska misija. 

Peljto se postepeno profiliše u jednog od najboljih sudija regiona te ulijeva sve veće povjerenje kod UEFA-e.

Najbolji bh. sudija je u ovoj sezoni bio delegiran na samo sedam mečeva Premijer lige, dok u Evropi sudi redovno, a novi zadatak imat će u četvrtak.

Sarajlija će dijeliti pravdu na jednom od zanimljivih mečeva osmine finala Konferencijske Lige između Marseillea i Basela.

Za Peljtu će duel između bivšeg prvaka i velikana iz Švicarske će biti drugi u nizu kada je u pitanju nokaut faza Konferencijske lige jer je ranije sudio i susret Randers - Leicester City.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Inače, to će Peljti biti deveti meč ove sezone kada su u pitanju UEFA-ina klupska takmičenja. Ranije je sudio i susrete grupne faze Lige prvaka i Europa lige.

Treba dodati da je Peljtin tim izmjenjen u odnosu na ranije mečeve jer će mu sada asistirati Damir Lazić i Davor Beljo. Za četvrtog arbitra je delegiran Miloš Gigović.

Top Komentari

tbra
Bezveze sudija
0 21
user1644068495
Ovaj podatak da covjek sudi vise u europi nego u bh ligi ,govori sam po sebi o kakvom se delegiranju sudija po direktivi radi .FUJ
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi