Brige za Prosinečkog: Nezapamćena blamaža Dresdena, Duljević zacementiran na klupi
Haris Duljević u posljednje vrijeme sve manje igra u timu Dresdena, a kada pogledamo današnji rezultat, očigledno da nešto ne funkcioniše u ovom timu

2. Bundesliga

Brige za Prosinečkog: Nezapamćena blamaža Dresdena, Duljević zacementiran na klupi

E. Škorić

U 13. kolu njemačke 2. Bundeslige Koeln je deklasirao Dynamo Dresden sa 8:1.

Jarčevi žele da se vratae u Bundesligu, a za sada im jako dobro ide i uz HSV su glavni konkurenti za te prve dvije pozicije koje direktno vode u viši rang.

Koeln je svakako bio favorit u današnjem meču na svom stadionu, ali malo ko je očekivao da će domaći nogometaši utrpati osam komada u mrežu nemoćnih gostiju iz Dressdena.

Cordoba je u trećoj pogodio za 1:0, a u 43. minuti Terodde je precizan za 2:0. Njih dvojica postižu još po jedan gol u prvih pet minuta nastavka, potom je Hector u 57. povisio na 5:0, a onda Treodde u 61. dolazi do hat-tricka i za visokih 6:0.

Blamažu Dredsena koliko-toliko ublažio je rezervista Atik golom u 72. minuti. Ipak, Schaub šest minuta kasnije postiže novi gol za Koeln, a potpuni krah gostiju desio se u 84. minuti, pošto je Hector postavio konačnih 8:1.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Kod gostiju je 90 minuta u odbrani igrao potencijalni bh. reprezentativac Dario Dumić, dok je Haris Duljević ostao zacementiran na klupi i to svakako može da zabrine selektora našeg nacionalnog tima Roberta Prosinečkog.

Top Komentari

Sanel1980
Duljevic igra dobro u reprezentaciji sada i ima zagarantovano mjesto.Ali bi ponajvise zbog nastavka svoje karijere morao da razmisli o dizanju sidra iz te barustine.
28 2
karlhajncbrazzzo
Haris je dobar fudbaler koji nam treba u reprezentaciji. To šta se dešava u Drezdenu nije naš problem. Moje mišljenje je da bojkotuju trenera.
23 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi