Šta je Xhaka radio Srbima je ništa šta je uradio igračima West Hama!

Niko mu ne smije ništa

Šta je Xhaka radio Srbima je ništa šta je uradio igračima West Hama!

Admin Čaušević

Granit Xhaka iza sebe ima sasvim solidan Mundijal, a najviše pažnje je svakako privuklo njegovo ponašanje na meču protiv Srbije kada je radio šta je htio. U ponedjeljak se vratio klupskim obavezama i nastavio po svom.

Arsenal je ponovno potvrdio svoj status kandidata za osvajanje Premier ligi na Boxing Day. Ekipa Mikela Artete nastavila je tamo gdje je stala prije pauze pobijedivši kod kuće West Ham United 3:1.

Arsenal je na poluvremenu imao zaostatak od 0:1 nakon penala Saida Benrahme, ali je odigrao sjajnu igru u drugom poluvremenu i osvojio sva tri boda.

Bukayo Saka, Gabriel Martinelli i Eddie Nketiah bili su strijelci večeri za Topnike, dok je Martin Odegaard u još jednoj vrhunskoj partiji zasluženo proglašen igračem utakmice.

Xhaka je također bio vrlo dobar, ali je Švicarac kosovskih korijerna bio uključen u jedan od bizarnih trenutaka utakmice tijekom drugog poluvremena.

Oglasi

Kapiten Arsenala i Švicarske jednostvno prema nikome nema pardona, u ponedjeljak je to osjetio na svojoj koži veznjak Čekičara, Tomas Soucek.

Prvo je uz pomoć Odegaard na silu oduzeo loptu Souceku, a zatim je i napucao Lucasa Paquetu te nastavio igru.

Interesantno da glavni sudija utakmice Michael Oliver ništa nije svirao, tačnije ponašao se kao da se ništa nije desilo.

Tako će neki reći da je Xhaka u Arsenalu samo nastavio tamo gdje je stao u reprezentaciji Švicarske, posebno je to bilo izraženo u duelu protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon tog meča 30-godišnjak je zbog psovanja majke na albanskom jeziku, hvatanja za međunožje i klinča u finišu susretu izazvao veliki bijes srbijanske javnosti. 

Međutim, bez obzira na njegovo ponašanje nezamjenljiv je u timovima u kojim igra. Posebno ga je počeo cijeniti i Mikel Arteta što se odrazilo na njegovu formu kao i svih Topnika koji jurišaju ka tituli prvaka Engleske.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nestofino
@DOKTOR_GAZ_ šatro doktor Guzija sad će dati svoj VAZ hahaha hahaha
7 3
Bravo Džaka kralju,vole srbi bre
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi