Nezaustavljiva Artetina mašinerija nastavila da melje protivnike!

Pobijedili Brighton u gostima

Nezaustavljiva Artetina mašinerija nastavila da melje protivnike!

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala na savršen način završili su 2022. godinu jer su večeras na gostovanju pobijedili Brighton sa 4:2 u meču 18. kola engleskog Premiershipa čime su iskoristili kiks Manchester Cityja i prednost u odnosu na ovaj klub povećali na sedam bodova.

Topnici oduševljavaju svojim igrama ove sezone, a kakvu mašineriju je Mikel Arteta uspio napraviti vidjelo se i večeras na Amex stadionu gdje je Arsenal upisao nova tri boda.

Da su igrači londonskog kluba u Brighton došli po pobjedu pokazali su već u drugoj minuti utakmice kada je Bukayo Saka pogodio za 1:0 i veliko slavlje gostujućih navijača.

Arsenal je dominirao i u nastavku prvog poluvremena. Nakon nekoliko propuštenih prilika Topnici su u finišu uspjeli da dođu i do drugog gola.

Nakon prekida lopta se u 39. minuti odbila do Martina Odegaarda koji je sjajno pogodio s vrha kaznenog prostora za 2:0.

Do trećeg gola Arsenal stiže već u drugoj minuti nastavka utakmcie. Ovaj put u centru pažnje bio je Nketiah koji je iskoristio lošu intervenciju domaćeg golmana i pogodio je za 3:0.

Oglasi

Međutim, Brighton je uspio u 65. minuti da smanji zaostatak kada je Mitoma iskoristio odlično dodavanje Grossa i na semaforu je bilo 1:3.

No, samo šest minuta kasnije Topnici uzvraćaju. Večeras sjajno Odegaard sjajno pronalazi Martinellija koji je izašao sam ispred golmana Brightona i rutinski pogađa za 4:1.

Ipak, domaći tim se nije predavao do samog kraja. U 77. minuti Ferguson koristi očajnu reakciju Salibe i pogađa za 2:4, ali to je bilo sve što smo večeras vidjeli od Brightona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je uspio zadržati svoju prednost i zasluženo doći do tri boda koja su ih učvrstila na prvom mjestu.

Topnici su tako iskoristili kiks Manchester Cityja koji je neočekivano remizirao na Etihadu protiv Evertona (1:1) i sada imaju sedam bodova više u odnosu na aktuelnog prvaka Engleske.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hrusta98
-7 poGuzija na respiratoru krepaces od muke u 2023 keru
6 0
FahroKonjHodzic
fahro vam zafaljuje na 965 lajkova i zeli sebi jos tolko u sljedecoj godini uz poruku sretna nova godina kose snama druzi kurats mu je duzi
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi