Igra sezonu života i velika želja bi mogla biti ostvarena
FOTO: EPA

Uzbudljivo ljeto ispred sjajnog napadača

Igra sezonu života i velika želja bi mogla biti ostvarena

Haris Zilić

Finiš sezone u engelskom Premiershipu bliži se kraju, a neki klubovi već razmišljaju o ljetnom transfer roku i slaganju tima za iduću sezonu.

Brigthon i Brentford su dva najprijatnija iznenađenje u Prmeiershipu ove sezone i oba tima će se do kraja boriti za historijski plasman na evropsku scenu.

I plasman u Konferencijsku ligu bi bio ogroman rezultat za ove timove.

Očigledno je da ove sezone imaju dosta toga zajedničkog, a tako će bit i na ljeto ako je suditi po pisanjima ostrvskih medija.

Pomenuti klubovi u svojim redovima žele reprezentativca Gane Josepha Paintsila koji igra sezonu života.

Riječ je o 25-godišnjem krilnom napadaču belgijskon Genka koji je ove sezone u 31 utakmici upisao 15 golova i 14 asistencija za Genk. Ranije je u izjavama govorio da mu je jedna od želja da jedan dio karijere provede u Premiershipu.

Oglasi

Trenutna vrijednost mu je devet miliona eura, ugovor sa Genkom ima do ljeta 2026. godine, a navodno su engleski timovi spremni ponuditi oko 15 miliona eura.

Pitanje je da li je ovo cifra koja bi mogla zadovoljiti čelnike Genka obzirom da je u pitanju njihov najbolji fudbaler, a gledat će sigurno da napune kasu što više.

Paintsil se i ranije dovodio u vezu sa klubovima iz Engleske. Bio je na radaru Southamptona, ali Genk nije želio da čuje o bilo kakvom poslu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čini se da bi ovo ljeto Belgijanci mogli popustiti gledajući formu reprezentativca Gane i nema sumnje da ćemo ga gledati u nekoj jačoj ligi uskoro.

Za reprezentaciju Gane Paintsil je odigrao šest mečeva, a debitovao je 2017. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi