U Kataru se pokazao na velikoj sceni, a sada stiže ponuda koja će mu promijeniti karijeru

Sve se otvorilo nakon Mundijala

U Kataru se pokazao na velikoj sceni, a sada stiže ponuda koja će mu promijeniti karijeru

E. Ganibegović

Igranje za reprezentaciju je osim časti i ponosa zbog predstavljanja svoje države uvijek bilo i izlog za igrače. Tako se jedan Argentinac pokazao u najboljem svjetlu na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine i sada je pred njim transfer karijere.

Argentina je u decembru 2022. godine nakon 36 godina postala prvak svijeta po treći put u svojoj historiji, a jedan od igrača koji je svojim partijama u dresu Gaučosa oduševio svijet je Alexis Mac Allister.

Trenutno je ovaj fudbaler član Brightona, a Svjetsko prvenstvo i partije koje je u Kataru pružao itekako su mu poslužile da još šira sportska javnost čuje za njega i na sebe je privukao pažnju velikih klubova.

Odavno se spominje to da će ovaj igrač na ljeto definitivno napustiti klub za koji trenutno igra i pridružiti se nekom većem klubu koji igra Ligu prvaka, a čini se da će ostati u Engleskoj.

Još krajem februara mjeseca pisalo se da je Pep Guardiola zainteresovan da ga dovede u Manchester City, a sada i posrnuli engleski velikan želi da ga vidi u svojim redovima.

U pitanju je viceprvak Evrope, ekipa Liverpoola, koja ove sezone ne igra ni blizu dobro kao prethodnih i u rezultatskoj je krizi, dok je upitan i nastup u Ligi prvaka naredne sezone.

Oglasi

Jurgen Klopp želi nešto da promijeni. Napravio je listu od 13 igrača koji na ljeto mogu napustiti klub, a na listi onih koje bi volio da dovede je spomenuti Argentinac.

Ugovor Mac Allistera s Brightonom ističe 2025. godine, pa će ovaj tim biti u dobroj poziciji u pregovorima i sigurno naplatiti lijepu sumu na ime obeštećenja, no ostaje da se vidi koliko će tražiti i koliko će zainteresovani timovi moći i htjeti ponuditi.

Osim Liverpoola, interes za njega pokazao je i Manchester United, te ostaje da se vidi šta će izabrati Mac Allister i koja će ponuda najviše zadovoljiti njegov tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče timova van Engleske, ozbiljan interes za njega pokazao je Juventus, no Argentinac će po svemu sudeći napraviti transfer, ali ostati na Otoku.

Ovaj 24-godišnji veznjak je karijeru počeo u Argentinos Juniorsima, odakle je u januaru 2019. godine prešao u Brighton za osam miliona eura, a godinu dana je zatim bio na posudbi u Boci Juniors. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi