Liverpoolova kriza ne prolazi, tim tone sve dublje i dublje

Redsi ispali i iz FA kupa

Liverpoolova kriza ne prolazi, tim tone sve dublje i dublje

Edmir Škorić

Za Liverpool rezultatska kriza ne prolazi. Novo razočarenje danas na gostovanju kod Brightona, a nakon utakmice u kojoj je izgubio s 2:1, Jurgen Klopp se odrekao još jednog trofeja.

Ranije je Liverpool od Manchester Cityja ispao iz Liga kupa, sada je s 2:1 poražen od Brightona i oprostio se i od borbe za FA kup, a borba za titulu je odavno završena.

Redsima sada preostaje da pokušaju što dalje dogurati u Ligi prvaka, ali kako igraju, teško da mogu postati ponovo prvaci Evrope.

Iako su im se svi divili zbog načina na koji su igrali pod vodstvom njemačkog trenera proteklih nekoliko sezona, ove sezone Liverpool je blago rečeno užasan.

I protiv Brightona je tako izgledao. Iako je poveo golom Elliotta u 30. minuti, Brighton je preko Dunka u 39. i Mitome u 92. minuti došao do preokreta i velikog slavlja.

Sveukupno gledajući, Brighton je bio danas bolji i sasvim zasluženo prolazi dalje, a Redsima je sezona već sada izgubljena. Ostaće jedino borba u Ligi prvaka, no s ovakvom igrom...

Ako ste zaboravili, Liverpool u osmini finala najvećeg evropskog takmičenja igra protiv Real Madrida, koji je i ove sezone glavni favorit za osvajanje trofeja.

Narednu utakmicu Liverpool igra u subotu protiv Wolvesa u gostima u nastavku Premier lige, zatim gradski derbi 13. februara s Evertonom, a onda i teško gostovanje Newcastleu 18. februara prije prvog okršaja s Realom, koji je zakazan za 21. februar ove godine.

Sve u svemu, teška i mučna sezona za navijače Liverpoola i ko zna kako će se sve završiti i dal i će Klopp ostati na klupi unatoč svemu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kugla
Javio bi se king keny al je skonto da je Liverpul samo prosjecan klub a nikako elita
9 1
Ade1
@King_Kenny prije sezone kaže sve uzimamo ove sezone i ono prc
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi