Cafu ne cijeni Luku Modrića - Za njega je Jordan Henderson bolji!
Cafu je jedan od najboljih desnih bekova svih vremena i iza sebe ima bogatu karijeru ispunjenu trofejima (Foto: EPA)

Legendarni Brazilac

Cafu ne cijeni Luku Modrića - Za njega je Jordan Henderson bolji!

M. Šljivak

Legendarni brazilski fudbaler Marcos Evangelista Cafu (52) smatra da Liverpool ima bolji vezni red od Real Madrida, pa tako Jordana Hendersona i Thiaga Alcantaru smatra boljim igračima od Luke Modrića i Tonija Kroosa.

Liverpool i Real Madrid odmjerit će snage u osmini finala Lige prvaka ove sezone, a za brazilsku legendu Cafua Redsi imaju bolji vezni red od Kraljeva.

Cafu je tako pred ovaj meč jasno poručio da smatra kako su Jordan Henderson i Thiago Alcantara bolji od Luke Modrića i Tonija Kroosa. On je birao između njih i zatim je odlučio.

"Henderson ili Modrić? Henderson", poručio je na iznenađenje svih Cafu, a zatim je birao između Thiaga i Kroosa.

"Thiago ili Kroos? Thiago", istakao je legendarni Brazilac i na taj način je najavio duel Liverpoola i Real Madrida u Ligi prvaka.

Dueli osmine finala između Redsa i Kraljeva igraju se 21. februara na Anfieldu, a zatim 15. marta na Santiago Bernabeu. 

Oglasi

Cafu je tako vjerovatno i saopštio svog favorita za prolaz dalje u Ligi prvaka i očigledno nije čovjek koji previše simpatiše Kraljeve iz Madrida, ali stavio je i samo četiri igrača Reala u kombinovanu ekipu ova dva tima. Odabrao je ovaj tim:

Courtois, Alexander-Arnold, Militão, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Thiago, Salah, Benzema, Vinícius Junior.

Legendarni Brazilac iza sebe ima zaista bogatu karijeru koju je počeo 1989. godine u Sao Paulu, a završio 2008. godine u redovima Milana.

Jedan od najboljih desnih bekova svih vremena je pored ovih timova igrao još za Zaragozu, Juventuse, Palmeiras i Romu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Najveće uspjehe imao je s Milanom kao član jedne od najjačih generacija Rossonera početkom ovog stoljeća, a s nacionalnim timom Brazila osvojio je dva naslova prvaka svijeta.

Reprezentativni dres je oblačio ukupno 142 putai postigao je pet pogodaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...nije covjek rekao nista novo,Henderson je Iniesta za ovog nosatog dodavaca lopte najblizem saigracu,kojem je Perez kupio Zlatnu loptu...
5 12
Adrian
E ****ga sad Cafu i ti ga pretjera.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi