Brighton zadao nove glavobolje Mourinhu i Tottenhamu
FOTO: EPA

Drugi vezani poraz londonskog tima

Brighton zadao nove glavobolje Mourinhu i Tottenhamu

H. Zilić

U 21. kolu Premiershipa, Brighton je savladao Tottenham rezultatom 1:0.


Domaćini su bili puno bolji rival. Imali su više od igre. Tottenham je stihijski napadao. Bili su to napadi bez konkretne završnice.

Brighton je svoje prilike krunisao golom u 17. minuti. Gross je asistirao, a Trosard zatresao mrežu Llorisa za 1:0, što se ispostavilo kao konačan rezultat utakmice.

Za Tottenham je ovo drugi prvenstveni poraz u četiri dana, a u narednom kolu ih očekuje londonski derbi s ekipom Chelseaja, tako da se Jose Moruinhu i njegovim igračima ne piše baš dobro početkom feburara.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trenutno je Tottenham šestoplasirani sa 33 boda, dok se Brighton još više odmakao od zone ispadanja, sada timovima iz "crvene" zone bježe sedam bodova, odnosno imaju 21 osvojen bod.

Pogodak odluke pogeldajte OVDJE.

Top Komentari

Ade1987
Ma pojeli hi ljudi, pogotovo u prvom čudo mi je sto ovaj Brighton nije na boljem mjestu u ligi
0 2
terenac123
Najlosiji trener zadnjih nekoliko godina!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti