Dele Alli bio na korak od PSG-a, ali je sve pokvario Eriksen

Ništa od posudbe

Dele Alli bio na korak od PSG-a, ali je sve pokvario Eriksen

Endin Čaušević

Engleski reprezentativac Dele Alli ove sezone nije se naigrao u Tottenhamu kod Josea Mourinha.

Alli je prethodnih godina bio standardan prvotimac u londonskom klubu, ali dolaskom Mourinha to se promijenilo. Već neko vrijeme se špekuliše o njegovom odlasku, a najveći interes pokazao je PSG.

Prije nekoliko dana engleski mediji su objavili da su Tottenham i PSG dogovorili posudbu Allija do kraja sezone, ali je odjednom sve stopirano.

Naime, Tottenham ne želi da pusti Allija dok ne pronađu za njega adekvatnu zamjenu, te su očekivali da će to biti Christian Eriksen koji se trebao vratiti iz Intera.

Inter je stavio Eriksena na transfer listu, ali nakon što je prije nekoliko dana odlučio gradski derbi protiv Milana očito su se predomislili.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To je napravilo velike probleme Alliju i Tottenhamu jer su oni već dogovorili njegov odlazak u PSG. No, od toga sada nema ništa i čini se da će Alli ostati u Tottenhamu do kraja sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi