Bilićev WBA izvukao bod na teškom gostovanju

Premier liga

Bilićev WBA izvukao bod na teškom gostovanju

Esmer Oštraković
Teme:

U meču 6. kola engleske Premier lige Brighton je ugostio WBA, a duel je završen bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Može se reći da je Brighton bio bolji u prvom dijelu nakon kojeg je vodio 1:0, a gosti u drugom nakon kojeg su došli do boda (1:1). Po jedno poluvrijeme za oba tima i po bod, a sretniji mogu na kraju biti Slaven Bilić i njegovi igrači.

Livermore je autogolom u 40. minuti Brightonu osigurao vodstvo, ali je Grant-Ahearne u 83. minuti postigao prvijenac za 1:1, a odmah nakon gola je zamijenjen. Zanimljivo da je pored aut-linije čekao Philips da ga zamijeni, no Grant je ipak stigao do gola.

Brighton je još jednom razočarao svoje navijače. Igrao je dobro do 45. minute, u nastavku su se domaći povukli i dozvolili WBA da osvoji bod.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brighton ima pet bodova i nalazi se na 16. mjestu, dok je WBA poziciju niže sa tri boda nakon šest mečeva. Iza su Burnley, Sheffield i Fulham sa po jednim osvojenim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti