Briljantan razlog zbog kojeg je golman u Rusiji na teren izašao u crnom džemperu i s kapom na glavi

Sjetili se Crne pantere

Briljantan razlog zbog kojeg je golman u Rusiji na teren izašao u crnom džemperu i s kapom na glavi

E. Čaušević

Golman ruskog Orenburga, Andrej Klimovič, našao se u centru pažnje ruske javnosti.

Naime, ovaj golman je minulog vikenda uoči početka meča na teren izašao u džemperu i s kapom na glavi.. Mnogima nije bilo jasno zbog čega su je to uradio, ali su iz Rusije ekspresno sve objasnili.

To su uradili i igrači moskovskog Dinama i to u čast legendarnog golmana Lava Jašina koji je upravo branio u toj kombinaciji. Jašin je cijelu karijeru branio u dresu Dinama iz Moskve, a u karijeri je odbranio više od 150 penala.

Uvijek je nosio crni dres zbog čega je dobio nadimak Crna pantera, a o kakvom golmanu se radilo najbolje pokazuje činjenica da je dobio Zlatnu loptu 1963. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi