Briljirali Ronaldo i Lewandowski

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Briljirali Ronaldo i Lewandowski

E. Škorić

U subotu su nastavljene kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Portugal je slavio u Armeniji, Irci i Škoti su remizirali, Poljaci i Mađari su ostvarili važne pobjede.

Portugal je imao dosta problema protiv Armenije. Na krilima Cristiana Ronalda, Portugalci su ipak stigli do četvrte pobjede, kojom su zadržali prvo mjesto na tabeli u grupi I.

Marcos Pizzelli je eurogolom iz slobodnjaka u 14. minuti doveo domaću selekciju u vodstvo, ali je Ronaldo u 29. minuti s bijele tačke vratio stvari na početak.

U nastavku je Ronaldo postigao još dva gola. Prvo u 55. minuti za preokret, potom tri minute kasnije za 3:1.

Uslijedili su problemi za gostujuću selekciju kada je Tiago u 62. minuti dobio drugi žuti karton, a pritisak Armenaca se isplatio u 72. minuti, jer je Mkoyan vratio nadu domaćinu.

Poljska je u šestom kolu grupe D slavila protiv Gruzije s 2:0. Poljaci su prvi u grupi sa 14 bodova, a iza sebe imaju Škotsku, Njemačku i Irsku, pa ne mogu biti sigurni u odlazak na EP. Još uvijek ne…

Vodeć gol za Poljake postigao je Milik u 62. minuti, a u strijelce se u finišu upisao i Lewandowski i to tri puta. Napadač Bayerna je u tri minute dao tri gola. U istoj grupi, snage su odmjerili i Irska, te Škotska, ali na kraju nije bilo pobjednika (1:1). Waiters je u 38. pogodio za vodstvo Iraca, ali je autogom O’Shee Škotska u 47. minuti stigla do izjednačenja, te važnog boda na kraju.

Golom Zoltana Stiebera Mađarska je slavila važnu pobjedu u Helsinkiju protiv Finske. Mađarska je treća u grupi F sa 11 bodova, Finska četvrta sa četiri boda. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za EP:
Armenija - Portugal 2:3 (Pizzelli 14, Mkoyan 72/ Ronaldo 29 - penal, 55, 58)
Finska - Mađarska 0:1 (Stieber 82)
Irska - Škotska 1:1 (Waiters 38/ O’Shea 47 - ag)
Poljska - Gruzija 4:0 (Milik 62, Lewandowski 90, 92, 93) 


Marcos Pizzelli Goal - Armenia 1 - 0 Portugal... by latestgoalsforyou
Goal Cristiano Ronaldo - Armenia 1-1 Portugal... by Bayeo
Ronaldo Goal 1:2 | Armenia vs Portugal 13.06.2015 by mszabi
Cristiano Ronaldo 1:3 Amazing Goal | Armenia... by EuropeanLeagueLiveGoal
Cristiano Ronaldo Goal - Armenia vs Portugal 2... by robhasanjes

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.