Bristol City doveo sjajnog napadača, Đuriću klupa

Loše vijesti za bh. fudbalera

Bristol City doveo sjajnog napadača, Đuriću klupa

Midhat Šljivak

Napadač engleskog Bristol Cityja i bh. reprezentativac Milan Đurić, dobio je žestoku konkurenciju u narednoj sezoni.

Prvi napadač ovog tima iz prošle sezone Tammy Abraham će karijeru nastaviti u nekom od timova iz Premiershipa, a kao zamjenu za njega Bristol je doveo 24-godišnjeg senegalskog fudbalera Famara Diedhioua.

Radi se o zaista odličnom napadaču koji je stigao za šest miliona eura iz francuskog Angersa, gdje je protekle sezone postigao osam golova u 31 nastupu za ovaj tim.

Pored Djurića i Diedhioua, menadžer Lee Johnson u napadu ima još Mattyja Taylora i Arnolda Garitu, pa će naš fudbaler imati jako težak zadatak da se izboru za mjesto prvotimca.

Engleski mediji očekuju da će Senegalac biti prvi izbor, a da će u taktikama s dva napadača, s njim napadački tandem činiti Taylor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Đurić bi tako bio tek treći napadač Bristola u narednoj sezoni, što je sasvim sigurno veoma nepovoljna situacija za njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi